Att fixa sitt kök

KökDet kan vara svårt att hitta de kökstillbehör man behöver, då det inte alltid är lätt att passa ihop luckor med kökshandtag, lådor med arbetsytor och så vidare. Det är lätt hänt att man får slut på inspiration eller tröttnar, och då har man egentligen bara tre valmöjligheter.

Den första, och absolut dyraste, möjligheten är att anlita en interiördesigner. Fördelarna är självklart att denna person har som levebröd att inreda hus och hem, så resultatet kommer garanterat bli riktigt bra. En interiördesigner har full koll på vilka kökstillbehör som passar och så vidare, men den stora nackdelen är såklart att det blir väldigt väldigt väldigt dyrt. Dock kan detta vara ett bra alternativ för den som har mycket pengar över.

Den andra möjligheten är att man köper ett färdigt kök. Oftast kan personalen också ge lite råd för hur du ska komplettera ditt kök, något som gör det lite lättare att välja. Nackdelen är att det lätt blir opersonligt och att det finns risk att många andra har ett identiskt kök. Dock är det ett kostnadseffektivt alternativ för den som inte har mycket tid att lägga ner på köksrenovering.

Den tredje möjligheten är att du gör det mesta själv, att du plockar och kombinerar varor från olika tillverkare och/eller affärer. Genom att surfa runt på olika sidor får du också inspiration, t.ex. fick jag själv bra inspiration efter ett besök på den danska sidan Kokkengreb.dk, det blir också billigare då du kan jämföra priser bland olika sidor. Nackdelen är dock att det är tidskrävande och kräver en hel del jobb från din sida.

23 Apr 2012