Att jämföra flyttfirmor

FlyttlådaDe flesta förknippar att flytta med något spännande och roligt. Att få ändra boendeform och möjlighet att få inreda och skapa något helt nytt. Det är den positiva delen. Den mer jobba delen och inte alls lika uppskattade är själva flytten. Av den anledningen väljer många att anlita flyttfirmor som både kan packa, flytta och packa upp sakerna. Detta på en betydligt snabbare tid än om man hade gjort det själv. Men vad ska man tänka på när man jämför flyttfirmor?

Det många stirrar sig blind på är priset. Man ringer några flyttfirmor och säger mellan vilka två orter man har tänkt flytta och sedan får priset vara avgörande på vilket firma som får genomföra flytten. Självklart ska priset vara en viktig faktor men det är trots allt resultatet som är det viktiga.

Fundera först över vad du vill göra själv och vad du tycker det är värt att betala för. För att spara pengar packar många sina saker själv och väljer sedan även att packa upp dem. På så vis behöver bara flyttfirman packetera in kartongerna och möblerna i sin lastbil, transportera och packa ur. Kostnaden hålls till det minimala. Men fråga vad det skulle kosta om de även skulle packa eller packa upp. Låt flyttfirmorna alltså ge ett pris på olika möjligheter. Då får du en bättre bild över vad du egentligen vill ha och vad det skulle kosta.

Något som är extremt viktigt när det gäller flytt är tiden. Att ha en flyttfirma som inte kommer i tid eller inte kan hålla vad de lovat kan bli jättedyrt men framförallt vara extremt frustrerande. Hör med kompisar och vänner om de har någon erfarenhet av just de som du tänkt anlita. Lägg ut en kommentar på Facebook och alltid är det någon som hört något och kommenterar tillbaka. Hör även efter med firman om de har någon tidsgaranti som t.ex. ger rabatt om de inte kommer vid utsatt tid.

24 Sep 2013