Gör din konferens minnesvärd

KonferensrumInnehåll och upplägg

Det är givetvis innehållet i en konferens som är det allra viktigaste, hade man inte haft något att förmedla eller diskutera så hade en konferens inte varit nödvändig. En konferens kan innehålla i stort sett vad som helst - och hur som helst. Gränserna får man som arrangör själv staka ut, men allt annat kan man få hjälp med. Det finns mängder av inspirerande konferenscentrum att hyra in sig på, såväl för någon enstaka timme som för flera dagar långa konferenser.

För att en konferens ska vara lyckad ska innehållet vara omväxlande och inspirerande.

Lokal

Ju trevligare lokal man bjuder in sina konferensgäster till, desto mer av deras uppmärksamhet får man - folk älskar att skämmas bort med vackra miljöer. Man kan idag hålla konferens nästan var som helst - på en herrgård, ett slott, ett SPA, ett flott hotell, eller i ett avancerat konferenskomplex. Vad det är konferensen ska innehålla styr kanske lite valet av konferenslokaler, men att lokalerna håller hög klass gör att intresset från de inbjudna automatiskt startar på en högre nivå.

Mat

Alla älskar vi bjudmat och när man bjuds på god mat under en konferens så blir ens inställning till eventet genast ännu mjukare. Man kan hålla sin konferens i lokaler som anknyts till en fin restaurang, eller så kan man satsa på catering. Var tredje timme är det lagom med en mat- eller fikapaus och vatten samt frukt bör alltid finnas i konferenslokalen.

Aktiviteter

För att göra sin konferens på Österlen riktigt minnesvärd kan man med hjälp av Ravlunda Bränneri arrangera aktiviteter som ens gäster får ta del av i samband med konferensen. Det kan handla om choklad-, vin- eller whiskyprovning, en golfrunda eller en guidetur. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna.

13 Dec 2013