Kan man lita på V75?

TravhästEfter en något turbulent tid med mindre skandaler och uppmärksammade händelser är det många som ställer sig frågan om det går att lita på V75. Det som har fått många att tvivla på detta är dels att datorerna inte tycks fungera korrekt då det gick att spela efter att hästarna börjat springa. En annan händelse är att utländska spelare lägger upp ett system och spelar med miljontals enraderssystem och kan på så sätt dra hem storvinster.

Systemen som bland annat användes under Elitloppet och drog hem hela 60 miljoner kronor till spelare i Sydafrika går ut på att miljontals system görs på enkelrader. Det innebär att de tar ut någon favorit och sedan tar resten av kombinationerna och spelar då på att det är en eller två favoriter som går in och resten skräller. Detta är ett systematiskt sätt som utförs med hjälp av datorer och är något som V75 själva hävdar att de ska sätta stopp för.

Förmodligen är detta inget fel som ligger hos V75 direkt men eftersom det finns svagheter så är det alltid någon som försöker utnyttja det. Att delta i tävlingar innebär att en del av sannolikheten för vinst kan påverkas genom att en häst exempelvis springer sämre än förväntat. Att det alltså är en mänsklig påverkan. Detta är dock något som kan ske i princip alla spel och i slutändan går så är det svårt att eliminera all osäkerhet som kan tänkas finnas.

Kanske är ett bättre alternativ att delta i gratis gratis tävlingar online där man också har chansen att vinna många fina vinster, utan att dessutom behöva betala för det. Deltagandet gör att man uppnår samma känsla av att ha chansen att vinna utan att man behöver satsa något mer än lite energi som det kan krävas för att delta.

7 Oct 2012