Linser för att ändra ögonfärgen

FärglinserFörr i tiden var brunögd om man var född brunögd, blåögd om man var född blåögd och att få sina ögon att lysa rött för att passa Halloweenkostymen var en omöjlighet. Dock har färgade linser ändrat på detta – numera kan man faktiskt använda kontaktlinser inte bara som ett sätt att korrigera synfel på, utan som en accessoar om man av en eller annan anledning önskar byta ögonfärg under en kortare period.

Det finns självklart också vanliga kontaktlinser i olika färger, t.ex. 90-dagarslinser. Om du alltid drömt om att ha djupblåa ögon kan du alltså lösa detta enbart genom att sätta in en kontaktlins! Detta ger också möjligheten till att ha ögonfärger som inte finns i det verkliga livet, till exempel gula eller knallröda. Det går till och med att få linser som har t.ex. eldmotiv, stjärnor och annat på.

För den som är modeintresserad har färgade linser öppnat upp nya möjligheter – man kan inte bara anpassa kläderna efter ögonfärgen, utan även ögonfärgen efter kläderna. Och om man vill vara helt och hållet klädd i till exempel guld kan man även låta ögonen glänsa ikapp.

Dock bör du använda linserna sparsamt, särskilt om du inte behöver linser för att korrigera synfel utan bara som en modeaccessoar.

26 Sep 2013