Så fyndar du kontaktlinser på nätet

Att de flesta gör en synundersökning hos en optiker är ganska självklart, men vad många brukar falla offer för är att tro att man i samma veva måste köpa sina glasögon eller kontaktlinser hos optikern. Det är en vanlig missuppfattning att man enbart kan köpa synkorrigeringsmedel hos optikern - vilket kan bli en väldigt dyr historia, eftersom att optiker i många gånger säljer till överpriser som uppgår till det dubbla priset av vad linserna egentligen kostar. När det gäller glasögon kan man förvisso dra nytta av att man hos optikern har möjlighet att prova ut vilka bågar som passar bäst - vilket inte alltid är det lättaste - men eftersom att du inte behöver prova ut linser mer än att göra en linstillpassning är det bara onödigt att betala flera hundralappar extra för att köpa linser hos optikern. Vill du köpa billiga linser bör du istället vända dig till en nätbutik där du, liksom med andra produkter som säljs på internet, kan spara stora summor varje år.

När du gör en synundersökning hos optikern får du ett recept där det står vilka parametrar dina linser ska ha för att var anpassade för dina ögon och ditt synfel. Detta recept kan du ta hjälp av när du köper linser på nätet för att hitta den produkt som passar dina ögon bäst, och när du sedan beställer linserna fyller du i vilken styrka, baskurva, diameter och eventuell färg linserna skall ha. Därefter får du linserna skickade direkt hem till brevlådan - och avslutningsvis har du då köpt kontaktlinser billigare, snabbare och enklare än du skulle ha gjort om du vänt dig till en optiker för att handla. Observera att linser ofta kan gå under flera olika namn - exempelvis linsen Biofinity, som även säljs under namen Eye Q 24, iWear XR Supreme, Easyvision Opteyes Monthly, iWear XR Supreme eller EasyVision Elite All Day - så även om du vid en första anblick inte hittar just den produkt optikern ordinerat dig märker du snabbt att den förmodligen finns i butiken men under ett annat namn.

När du hittat den butik på nätet där dina linser är allra billigast kan du oftast ta del av olika rabatter som ny kund och så småningom stamkund för att få linserna till ännu lägre pris än det ordinarie priset, och dessutom kan du ofta dra nytta av olika kampanjer eller andra säsongbetonade erbjudanden.

22 Feb 2012