Skatteregler rörande gåvokort

När det kommer till gåvor till sina anställda eller till sina kunder finns det klara och tydliga regler som reglerar hur pass stor gåvan får vara för att den ska klassas som skattefri. Dessa regler gäller också när det kommer till gåvokort, som är en oerhört bra och populär gåva såväl till anställda som till kunder. Ett gåvokort löser nämligen problemet med att folk har olika smak, samtidigt som det inte är en lika opersonlig gåva som till exempel ett plastkort laddat med några hundra kronor som fungerar i något varuhus. Den som får gåvokortet har ett urval av presenter att välja mellan, som skickas direkt hem till mottagaren.

Hur som helst, Skatteverket anser att skattefri julgåva till anställda inte får överstiga 450 kronor, inklusive moms. Man kan tycka lite vad man vill om det hela, till exempel att man som chef borde själv få bestämma hur dyra gåvor man köper till ens anställda, men faktum är att gåvan inte får överstiga 450 kronor.

Detsamma gäller gåvokorten. Ett gåvokort får ej vara dyrare än 450 kronor om det rör sig om till exempel en julgåva. Det bästa sättet att köpa gåvokort på är att besöka t.ex. Gavokort.eu som är en specialiserad sida inriktad enbart på gåvokort till företag. Där hittar du ett stort utbud av olika gåvokort för alla smaker. Eftersom sidan är inriktad på företag får du bra service och det innebär också en extra garanti – säljaren har full koll på sin produkt och på det som kunderna önskar.

Det är alltså viktigt att ha koll på skattereglerna även när man köper gåvokort, fast det är egentligen inte så svårt bara man minns siffran 450 kronor inklusive moms.

Gåvokort är en ypperlig gåva till dina anställda – så varför inte ge bort ett gåvokort denna jul du också?

27 Sep 2013