Snabba lån

Det finns flera typer av lån för den som behöver pengar och har en relativt fläckfri ekonomisk bakgrund. Anledningar till att vilja låna kan vara många. Någon vill köpa hus och flytta dit med familjen och kanske rentav har en handpenning redan medan någon annan har gjort av med alla pengarna för månaden men har fortfarande en obetald räkning liggande som går vidare till inkasso ifall den inte betalas snarast. Vad än anledningen är måste man ha koll på att klara av att betala alla amorteringar. Ofta är räntan överkomlig att betala men extra kostnader och förseningsränta är kanske inte något man har räknat med. Särskilt gällande snabblån så är det viktigt att betala tillbaka i tid.

Banklån

För större belopp går man till en bank och berättar vad man ska med pengarna till och ger dem sedan alla fakta för att kunna avgöra om man blir beviljad lånet. Det brukar ofta röra sig om belopp på flera 100 000:- och återbetalningstiden kan vara flera år.

Snabblån

En vanlig form av lån är snabblånet. Det är ett litet lån på bara några 1000:- och man har ofta bara trettio-sextio kreditdagar. Ett snabblån ska ses som en nödlösning! När man har ansökt om ett snabblån har man ofta pengarna på sitt konto mycket snart därefter.

Övriga lån

Slutligen finns det en del typer av lån som är ett mellanting av banklån och snabblån. Det brukar röra sig om lite större belopp än snabblånen med inte lika stort och inte lika lång avbetalningsperiod som bankens typiska lån. Den här låneformen har ofta mycket hög ränta och eftersom det rör sig om större belopp än ett snabblån så blir det ofta en för dyr historia för att vara intressant.

7 Mar 2013