Snygga vårben

Snygga benSnart är det dags att börja visa benen igen, något som inte alla ser fram emot. Det finns dock en hel del man kan göra för att snygga till sina bleka vinterben.

Först och främst gäller det att ge huden så mycket fukt som möjligt. Smörj in benen flitigt ett par gånger om dagen med en fuktgivande kräm. Det finns krämer speciellt för benen. Har du problem med trötta ben kan det hjälpa med en svalkande salva. Många kvinnor lider också av åderbråck. I det fallet är det viktigt att direkt påbörja en varit åderbråck behandling, vänta inte, ju längre tid du låter det gå desto svårare blir problemet.

Ett annat tips för att väcka liv i benen är att ha som vana att duscha med både varmt och kallt vatten växelvis, det gör att blodcirkulationen förbättras i benen. Ytterligare ett tips för snygga ben är att fuska lite med brännan. Köp en brun-utan-sol kräm som du kan ha innan du fått en naturlig färg. Köp ett bra märke som inte ger fläckar.

Sist men inte minst, vitaminer, vitaminer, vitaminer! Att äta bra och få i sig alla de näringsämnen som kroppen behöver är oumbärligt för en fin hud. Ät mycket frukt och grönt så mår dina ben bättre.

16 Mar 2012