Stockholm från cykelsadeln

SödermalmFör den som är på besök i Sveriges huvudstad som turist är det till en början kanske lite svårt att orientera sig och prioritera bland alla olika sevärdheter. Kungliga Slottet eller Vasamuseet? Tekniska museet eller Astrid Lindgrens värld? Södermalm eller Kungsholmen? Kungliga Djurgården eller Hagaparken? Det finns en uppsjö av valmöjligheter och till råga på allt finns det ju väldigt många sevärdheter mellan alla dessa intresseobjekt.

Att utforska Stockholm på cykel är det absolut bästa sättet att lära känna stan på. Att ta sig från Djurgården till Hagaparken är inte så svårt genom att åka kommunalt, men om du cyklar istället kan du se så mycket mer, du kan till exempel stanna till på vägen och ta en glass när du vill. Istället för att ta tunnelbanan och åka under jord mellan Slussen och till exempel Fridhemsplan kan du på cykel uppleva Södermalms olika ansikten – från SoFo och hipsterbutikerna kring Nytorget till den moderna arkitekturen kring Medborgarplatsen, för att därifrån bege dig upp på Skinnarviksberget som är Stockholms högsta naturliga punkt och varifrån du har en underbar utsikt över staden. Sedan är det bara att rulla ner mot Söder Mälarstrand och ta en tur kring Långholmens grönområden innan du cyklar över Västerbron. Du ser och upplever ack så mycket mer!

Du kan också hyra cykel i Stockholm, och om du väljer en bra cykeluthyrning i Stockholm hjälper de dig mer än gärna med tips om vad du kan se och om bra cykelrutter i storstan. De kan också bistå med kartor och liknande. Dessutom har cykelsightseeing blivit populärt i Stockholm, det rör sig alltså om en sightseeingtur som du deltar i – fast på cykel. Detta är ett bra sätt att uppleva staden på om du har lite mindre tid över – och det är garanterat roligare än att till exempel åka sightseeingbuss där en opersonlig röst i hörlurarna mal på standardfraser som du hittar i varenda guidebok!

23 Mar 2014