Tavlor med tryck

TavlaFörr i tiden var det enda sättet att komma över en tavla att köpa den direkt från konstnären (eller från ett konstgalleri eller en privat konsthandlare / konstsamlare), ja, eller att måla en tavla själv om man nu hade nog med talang för detta. Även reproduktioner målades av konstnärer.

Nuförtiden är det dock mycket enklare att få tag på snygga tavlor, i alla fall om man inte kräver originalmålningar. Om du till exempel vill få upp ett familjeporträtt på väggen så är ett bra alternativ att överväga att helt enkelt ladda upp ett snyggt och högupplöst foto på din familj till någon sajt som erbjuder canvasframkallning, och sedan får du hem detta foto tryckt på canvasduk – precis som en riktig tavla.

Samma sak med reproduktioner av kända målningar. Du behöver inte längre betala en konstnär för att måla av målningen i fråga, utan det räcker med en dator som har internetuppkoppling.

Tavlor med tryck har alltså gjort att konst blivit mycket mer tillgängligt, något som var och en har råd med, att ha en tavla hemma är alltså inte längre kopplat till att man spenderar många tusen kronor på originalkonst. Snygga tavlor har blivit tillgängliga – så varför inte beställa en även till din lägenhet?

5 Oct 2013